علت کج شدن انگشتان دست

فهرست مطالب

کج شدن انگشتان دست و پا یکی از علائم آرتروز در انگشتان دست و پا و یا نقرس باشد . در این پست پزشکی طب دائم به جزئیات بیشتری می پردازد.

درمان آرتریت انگشتان دست

آرتریت انگشتان دست : آرتریت ؛ در حقیقت به معنای التهاب مفصل است که می تواند یک یا چند مفصل را درگیر کند. علائم آرتریت به مرور زمان پدیدار می شوند ، البته در برخی موارد می توانند به طور ناگهانی نیز ظاهر شوند.

لازم به ذکر است که آرتریت ، بیشتر در افراد بالای 65 سال دیده می شود ؛ البته این بدان معنا نیست که کودکان به آرتریت دچار نمی شوند ، چرا که این بیماری در کودکان ، نوجوانان و جوانان نیز دیده می شود.

از مفاصل و انگشتان دست ؛ می توان به عنوان ظریف ترین اعضای بدن یاد کرد که در بهینه ترین شرایط فیزیکی ، مانند ماشین روغن کاری شده کار می کنند و به شما کمک می کنند تا فعالیت های روزانه خود را به راحتی انجام دهید.

در صورت بروز بیماری آرتریت در انگشتان دست ؛ در مراحل اولیه بیماری ، خواهیم دید که انگشتان دست دچار خشکی شده و با محدودیت حرکتی مواجه می شوند تا جایی که این درد پس از یک روز فعالیت­ و استفاده بیش از حد از دست ها ، تشدید می گردد.

توجه داشته باشید که درد ناشی از آرتریت انگشتان دست ، در مراحل اولیه بیماری گذرا است اما با شدیدتر شدن آرتریت ؛ غضروف مفاصل نیز ساییده شده و افزون بر این ، بافت ها و رباط هایی که برای نگه داشتن مفصل در جای خود طراحی شده اند نیز با پیشرفت آرتریت ، ضعیف تر شده و متورم می گردند که نهایتا این موارد ؛ به تغییر شکل انگشتان دست و همچنین ایجاد کیسه های کوچک حاوی مایع که کیست های مخاطی نامیده می شوند ، منتج شده که پدیده ای دردناک می باشد.

انواع آرتریت

آرتریت انواع مختلفی دارد ، اما متداول ترین آرتریت دو نوع است :

  1. استئوآرتریت : زمانی که عملکرد غضروف محافظ مفصل ؛ مختل شود رخ می دهد.
  2. آرتریت روماتوئید : زمانی که مفاصل ، مورد هجوم سیستم ایمنی قرار گیرند پدید می آید.

استئوآرتریت ؛ در دست ها ایجاد می شود و می تواند در یکی از سه ناحیه ذیل حادث شود :

  1. انتهای شست
  2. مفصل انتهایی انگشت اشاره
  3. مفصل میانی انگشت

به منظور درمان این نوع از آرتریت می توان از راهکارهای زیر بهره برد :

  • مصرف داروهای ضد التهاب بدون استروئید
  • استراحت دادن دست مبتلا به آرتروز
  • استفاده از آتل در شب
  • تسکین درد با گرم کردن ناحیه آرتروز
  • استفاده از یخ برای کاهش تورم
  • تزریق کورتیزون

علائم آرتریت

علائم متداول آرتریت انگشتان دست عبارتند از :

  • تورم انگشت
  • سفتی انگشتان
  • درد مفصل انگشت
  • کاهش دامنه حرکت انگشت
  • تغییر شکل مفصل انگشت

تشخیص آرتریت

اولین گام ، مراجعه به پزشک متخصص ارتوپد می باشد. پزشک ؛ پس از معاینه بالینی بیمار ، از طریق بررسی سطح تورم در خون و مایع مفصل به تشخیص آرتریت می پردازد.

تشخیص آرتریت ، امری پیچیده است ؛ لذا متخصصان ارتوپد در این راستا ، معمولاً از اسکن های تصویر برداری مانند اشعه ایکس ، ام آر آی و سی تی اسکن استفاده می کنند.

گزینه های درمان آرتریت انگشتان دست

در مراحل اولیه آرتریت انگشتان دست ، درمان های غیر جراحی اعم از موارد ذیل مورد استفاده قرار می گیرند :

  • کاردرمانی
  • دارو درمانی
  • تزریق کورتیزون
  • آتل بندی
  • فیزیوتراپی
  • رژیم غذایی مناسب و پرهیز از مصرف غذاهای محرک التهاب

جراحی آرتریت انگشتان دست

توجه داشته باشید در صورتی که مفاصل دست به شدت آسیب دیده باشند ؛ جراحی آرتریت انگشت ، صورت خواهد پذیرفت.

به طور کلی چندین گزینه جراحی ، برای درمان آرتریت انگشت وجود دارد که در تمامی این جراحی ها ، مفاصل کوچک انگشت با استفاده از سیلیکا یا ایمپلنت فلز مانند تعویض می شوند.

این امر ، می تواند درد را از بین برده و عملکرد دست را تا حد زیادی بهبود بخشد.

گزینه درمانی بعدی جهت درمان آرتریت انگشتان دست ، ادغام مفاصل انگشت می باشد ؛ در این عمل ، مفاصل به هم متصل می شوند تا به صورت دائمی در محلی ثابت قرار گیرند ؛ اگرچه در این روش درمانی ، انگشتان خم نمی شوند ؛ اما درد ناشی از آرتریت فروکش می کند.

علت کج شدن ناگهانی انگشتان دست

روماتیسم مفصلی بیماری است که بطور شایعی انگشتان دست و مفاصل آن را گرفتار میکند. این بیماری با تخریب غضروف مفصلی موجب درد و محدودیت حرکتی در مفاصل شده و با شل کردن رباط های اطراف مفاصل موجب شلی آن ها میشود. شلی مفصل از یک طرف و تخریب غضروف مفصل از طرف دیگر موجب میشود تا مفاصل دست بخصوص مفاصل متاکارپوفالانژیال دچار انحراف شوند.

این انحراف معمولا بصورت کج شدن انگشتان دست به سمت استخوان اولنا و جابجا شدن انگشتان دست به سمت کف دستی است. در بعضی موارد مصرف دارو میتواند پیشرفت بیماری و انحراف انگشتان دست را متوقف کند ولی در بعضی شرایط انحراف انگشتان حتی با وجود مصرف دارو پیشرفت میکند.

در این موارد برای کم کردن شدت پیشرفت دفرمیتی و تغییر شکل دست میتوان از انواعی از بریس استفاده کرد. این بریس ها به توسط پزشک متخصص دست تجویز شده و به وسیله مراکز ارتوپدی فنی ساخته میشوند. با بستن این بریس ها بخصوص در شب میتوان تا حدودی پیشرفت تغییر شکل انگشتان را کند کرد.

علت کج شدن انگشتان دست در جوانی

آرتریت جوانان بدون علت مشخص ( ایدیوپاتیک ) بیماری مزمنی است که با التهاب پایدارمفاصل مشخص میشود.علائم مشخصه التهاب مفاصل عبارت از درد، نورم و محدودشدن حرکات هستند . “ایدیوپاتیک” به معنای اینست که علت بیماری را نمی شناسیم و ” جوانان” در اینجا به مواردی گفته میشود که معمولا علایمشان را قبل ازسن 16 سالکی نشان داده اند.

علت کج شدن انگشتان دست در کودکان

آرتریت روماتوئید یا روماتیسم مفصلی در کودکان بیشتر اوقات در گروه سنی 2 تا 4 سال دیده می‌شود که منجر به اختلال در رشد کودک می‌شود؛ زیرا سیستم ایمنی بدن در این نوع بیماری به مفاصل حمله می‌کند و باعث اختلال در رشد، آسیب به مفاصل، التهاب و مشکلات چشم می‌شود.

0 0 رای ها
امتیاز دهید
اشتراک در
اطلاع از
guest
4 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Z
Z
1 سال قبل

من انگشت کوچیکه دستم بخاطر ضربه و ورزش هایی که به انگشتام بخاطر بلند شدن دادم کج شده
نمیدونم چیکار کنم
و پیش کدام دکتر برم
لطفا جواب بدید

M
M
2 سال قبل

دورود پرورگار عالمیان به شما زحمتکشان بشرییت کاملا واضح و ریشه ایی آگاهی لازم را دادید Thnk you

4
0
لطفا نظر دهید.x